Contactlenscontrole.nl

Contactlenscontrole.nl geeft de controle terug

Contactlenscontrole.nl is opgezet om de consument te helpen aan goede oogzorg. Oogzorg die de zelfstandige oogzorgprofessional kan bieden.
Contactlenscontrole.nl brengt op een laagdrempelige wijze de consument in contact met deze oogzorgprofessional.
Contactlenscontrole.nl biedt de zelfstandige oogzorgprofessional een mogelijkheid om beter om te gaan met webshops en ketens.

Veranderende markt

De markt verandert en de klant verandert mee.
Eind jaren ’90 kwamen de eerste online winkels voor contactlenzen. 
Mensen hebben controles nodig.”, “Producten zijn niet geschikt voor internet.” en “Internet zal nooit groot worden“. Dit zijn enkele citaten van weleer.

Ca. 15% van de consumenten bestelt contactlenzen online, zij doen dit vanwege het gemak en de prijs. Dit aantal is gestaag aan het groeien.

Daarnaast zijn de ketens groter en groter aan het worden. 
48% van de optiekzaken in Nederland is aangesloten bij een keten, maar halen wel 80% van de omzet binnen!

Kortom, er moet wat gedaan worden om de zelfstandige oogzorgprofessional te helpen, maar ook om ervoor te zorgen dat de consument de juiste zorg en producten krijgt.

De consument zoekt

60% van de contactlensgebruikers zoekt op internet naar oplossingen voor problemen die zij hebben met hun contactlenzen.

De zoekende consument komt op dit moment alleen uit bij online bedrijven en ketens en vindt daar niet het antwoord op de vraag. 

De klant die ooit bij de zelfstandige contactlenzen kocht en daar voor controle kwam, voelt gêne om terug te gaan voor alleen controle.

EYEformation heeft begin 2019 het platform Contactlenscontrole.nl ontwikkeld waar de consument op terecht komt zodra deze vragen heeft over contactlenzen. 

Op contactlenscontrole.nl worden vragen beantwoord van de consument. Doormiddel van zoekmachines zoals Google en Bing, maar ook via sociale media komen consumenten uit bij het platform. Daar kunnen ze lezen over het probleem wat zij ervaren en wat de oplossing is. Daarbij worden ze doorverwezen naar een deelnemende oogzorgprofessional bij hen in de buurt, welke nader advies kan geven. 
De consument rekent de producten en diensten in de winkel af.

Contactlenscontrole.nl rekent voor deze doorverwijzing geen kosten aan de winkel of aan de consument.