informatie over gezondheid op internet

2/3 van de mensen zoekt info over gezondheid op internet

67% van de mensen zoekt informatie over de gezondheid op internet. Met deze gegevens kwam het CBS vandaag na onderzoek in 2018.

Het gaat vooral over gezondheid en leefstijl. Het internet wordt ook steeds meer gebruikt om afspraken te maken met (medisch) specialisten, huisartsen of om medicijnen te kopen.

In 2012 was het aantal mensen dat online zocht naar informatie over de gezondheid nog niet de helft ten opzichte van nu. Er is dan ook een stevige groei te zien.

Van de groep 25- tot 25- tot 45-jarigen (m/v) zoekt 80% online over de gezondheid,
Bij de groep 45 tot 65 jaar is dit 70%,
Bij de groep 65+ is het 52%.

Binnen de EU heeft Nederland het hoogste percentage mensen die online op zoek gaat naar informatie over gezondheid & leefstijl. Het Europees gemiddelde was 52% in 2018.

Een kwart van de Nederlanders gebruikt internet om een afspraak te maken bij de (medisch) specialist. Dit was om 2012 nog maar 10%.

Voor de oogzorgprofessional is het van belang aanwezig te zijn op de plekken waar de consument aan het zoeken is. EYEformation helpt om de zelfstandige oogzorgprofessional goed op de kaart te zetten.
Door actuele en relevante informatie aan te bieden aan de consument, weet deze makkelijker de weg naar de zelfstandige oogzorgprofessional te vinden.

Voor meer informatie kijk op eyeformation.nl/contactlenscontrole.nl

Bron: Emerce

Plaats een reactie